Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Mi vár ránk a 2018-as Fidesz-KDNP győzelem után...

2018. április 10. - GABOR2

Győzött a Fidesz-KDNP és ez nem meglepő és logikus lépés volt, de... ez azt is jelenti, hogy tovább fog épülni a digitális állam és gazdaság, ami azt jelenti, hogy az ország egyre jobban kiszolgáltatott lesz a hackertámadásokkal szemben. És ezt a támadási felületet Orbán Viktor semmilyen nagy nemzeti tűzfallal se fogja kivédeni.

Ez most nem tünhet fontosnak, de ez az emberiség problémája, hogy mint oly sok mindenben ebben se gondolkozik előre, hanem meg kell várni, hogy elég nagy legyen a dolog, hogy az elég nagy katasztrofát okozzon, hogy el kezdjenek az emberek vele komolyan foglalkozni. Ráadásul a számítástechnika területe még rosszabb, mert úgy tünhet, hogy minden oké közben pedig mondjuk folyamatosan lopják a szellemi termékeinket.

Tavaly már pl. az egészségügyi adatainkat szerezhették meg hackerek, talán majd valamikor kiderül, hogy ez már rég megtörtént és a Fidesz maradásával tovább fog bővülni a megszerezhető adatok listája, arról nem is beszélve, hogy a vállalkozásokra is egyre jobban ráeröltetnék a dolgot.

A kampányban sok szó esett arról, hogy külföldi csoportok hogyan akarják befolyásolni a választást, köztük "civilek". Orbánék ezek ellen törvényeket hoznak, hogy kontrollálják őket. Azt viszont már nem értik meg, hogy a digitális állammal nyitnak ezeknek a csoportoknak egy új kaput, egy felületet, ahol nem fognak tudni hatékonyan védekezni. Ha a digitális állam kiépítése úgy fog haladni, ahogy tervezik akkor a következő választásnál már hatékony csapás érheti őket innen. Ezen már ezerrel dolgoznak, olvassátok el régebbi cikkemet.

Persze a többi párt is, legalábbis szavakban, imádja a digitális államot, legfeljebb lassabban építené ki, de nem tudok egyet se, amelyik komolyan számolna azzal, hogy ebben óvatosnak kellene lennie. Meg persze nem csak digitális állam a politika témája és ha még abban helyes irányba mennének is, ha másokban vállalhatatlanok, akkor úgyse lesznek sikeresek. Persze ez fordítva is igaz lesz, de ez csak később fog világos lenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9313823010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása