Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A kormány visszavág... vagy ki

2018. április 03. - GABOR2

Hamarosan itt a választás és végre talán véget ér a feszült időszak. Talán...

Bár most még talán csak apró hírek ezek, de a jövőben egy fő front lehet a digitális tér. Bár még nincs vége, úgyhogy jöhet nagy meglepi.

Most miután a kormány oldal volt jó sokáig szivatva úgy tűnik megmutatta, hogy digitális téren ő sem teljesen béna... vagy mivel a digitális ilyen hadviselésnek az a szépsége, hogy nem lehet tudni ki támad, lehet, hogy az ellenzéki párt pl. önmagát támadta meg, hogy áldozat szerepében tetszelegjen.

"Jobbik: Támadás érte a párt Facebook-oldalát"

"A párt az MTI-nek eljuttatott közleményben azt írja: ma délután több tucat külföldi álprofilról érkezett komment a Jobbik központi oldalára."

""Január 31-én Vona Gábor Facebook-oldalát támadták meg. Akkor egy összehangolt akció keretében több ezer külföldi álprofil kezdte hirtelen követni Vona Gábor oldalát. Ma délután 15 óra körül több tucat külföldi álprofilról érkezett komment a Jobbik központi oldalára, több posztunk alá. Láthatóan nem valós profilok voltak és néhány perc alatt ugyanolyan tartalmú kommentet helyezték el a posztok alatt" - írják a közleményben."

"A Jobbik munkatársai a kommenteket törölték, a külföldi álprofilokat pedig tiltották. Ez azonban csak átmeneti megoldást nyújt hiszen a jelentős anyagi erőforrással bíró kormányhű szervezetek viszonylag olcsón tudnak álprofilokat és botokat vásárolni a dark web-en, aktivitásuk az internet szürke zónájában az év eleje óta csak erősödik. Hasonló vagy durvább támadásokkal számolunk tehát a választásokig hátralévő két hétben, melyek következő célpontjai információink szerint a kormánykritikus médiumok lehetnek" - tették hozzá."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7713804506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása