Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ez van, ha egy cég azt hiszi mindent szabad... ( Microsoft, böngésző )

2018. március 20. - GABOR2

Szegény Microsoft szenved... Önmaga gondolozásának áldozata, saját magának árt. Ezért a felhasználók is hibásak. Annó amikor még a Microsoft viszonlag normális cég volt, elhitte, hogy nem szabad bizonyos határokat átlépnie, mert ha igen, a felhasználó oldaláról jön a megtorlás. " Ezt nem mernék megtenni, mert ha kiderülne akkor a felhasználók lelépnek, meg beperelnék a céget és akkor annak annyi." De aztán azt látta, hogy más techcégek megtesznek bizonyos dolgokat látszólag negatív következmények nélkül. És akkor a Microsoft azt gondolta, hogy ő majd aztán minden korábbi tabut ledöntve majd milyen sikeres lesz és úgyis mindegy. Pedig a felhasználók igazából csak lassan lépnek, fáradtak, dolgoznak, már öregek és nem akarnak új dolgokkal fogalalkozni... legalábbis azonnal nem. De ha azt látják, hogy sorozatosan betesz nekik egy cég... szép lassan másban kezdenek gondolkodni. Igen, ha egy ideális világban élnénk, meg ahogy hős elbeszélések szólnak a demokráciáról, akkor amikor először hallottuk, hogy súlyosan sértik pl. a privátszféránkat a techcégek azt kellett volna tennünk, hogy kikényszerítjük, hogy a techcég ne tegyen ilyet se akkor, se a jövőben. De nem történt igazából semmi... Innen a Microsoft hibás elképzelése. Nem kaptak a techcégek azonnali megtorlást. Aztóta egyik felhasználó ellenes lépés követi a másikat. A Microsoft mostmár ebben élen jár és azt hiszi ez a jó irány.

"Felhasználóellenes újítást kaphat a Windows 10"

"Az őszi frissítésében debütálhat a Posta kicsinyes visszafejlesztése."

"Kötelezővé teszi az Edge böngésző használatát a Microsoft a Windows 10-ben"

"A Microsoft a Windows 10 következő kiadásának legfrissebb előzetesében egy, a felhasználók jelentős része által minden bizonnyal kevéssé üdvözölt, kényszerítő jellegű intézkedést vezetett be a rendszer működésében. Redmond ugyanis a 17623-as build-számú frissítésében bizonyos helyzetekben kvázi kötelezővé tette az Edge használatát, akkor is, ha a felhasználó esetleg más böngészőt választott magának kedvencének."

"Az új előzetesben a rendszer beépített levelezőprogramja akkor is az Edge-t használja az emailekben elhelyezett linkek megnyitására, ha a rendszer alapértelmezései között korábban más böngészőszoftver került kijelölésre. A működést állítólag nem lehet megváltoztatni, így pl. ha valaki a Chrome-ot vagy a Firefox-ot jelöli ki a szörföléshez használandó szoftverként, a Mail akkor is mindenképpen az Edge-et használja a levelekben elhelyezett webes hivatkozások betöltéséhez."

Még a felhasználók pofájába is röhög:

"A Microsoft a kényszerített böngészőhasználat bevezetését azzal indokolta, hogy az Edge képezi a piacon elérhető jelenlegi legjobb és legbiztonságosabb böngészőt - és így nyilván szerinte használata nyilvánvalóan a felhasználók érdekeit szolgálja. "

Miközben a Microsoft az örületes, felhasználóellenes lépéseket teszi nagy kevélyen, azt gondolva, hogy ő aztán tudja mi a jó, picit lépjünk hátra és nézzünk rá erre a konkrét szituációra is; miért van erre egyáltalán szükség; azért van mert a korábban toronymagasan vezető böngészője szinte egy pillanat alatt kb. kihalt a böngésző piacáról; miért; azért mert úgy állt hozzá a dolgokhoz mint most; vagyis azt gondolta, hogy mégcsak félkésznek se nevezhető új böngészővel megjelenhet a piacon, mert úgyis mindegy, csak egy kis marketing duma kell meg erőszak; és most még több erőszakban hisz, amivel persze a kényelmes felhasználók megint csak kapnak egy ösztökét, hogy gondolkozzanak másban és itt már a Windows 10-re is lehet gondolni, ami mióta nem ingyenes megállt a növekedésben, dacára annak, hogy már nincs Windows alternatíva hivatalosan. A Windows 10 is bizonyos dolgaival rendkívül sérti a felhasználók érdekeit és csodálkoznak, ha nem ingyen dobják hozzá a felhasználóhoz / nem erőszakkal települ, akkor nem növekszik. Erre a Microsoft válasza már egy ideje a még több erőszak. Régen a felhasználók izgalommal várták az új Windowst és magától akartak átváltani rá; régi szép idők. Borzalom mivé vált ez a cég.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7413754442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása