Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Vajon az Apple tényleg kiérdemli a bizalmat? ( Spoiler: NEM! )

2018. február 22. - GABOR2

Nem rég tudhattuk meg, hogy történt egy incidens ami miatt kikerült az Apple termékek biztonságáért felelős forráskód részlet és meg volt még jópár dolog ami megmutatta, nem kéne fontos dologokat rábízni az Applere. Vajon az Apple is így gondolja? Nem. Most épp olyan semmiséget akar megszerezni, mint a legősibb titok az egészségügyi titok.

Nagy ambicóik vannak az egészségügyi szektorban.

"Az Apple-nek komoly ambíciói vannak az egészségügyi szektorban, és nem csak telefonos applikációk terén - mondta kedden Tim Cook, a társaság vezérigazgatója a CNBC beszámolója szerint."

"Az Apple már most együttműködik az amerikai egészségügyi hatóságokkal, illetve biztosítókkal. Cook arról is beszélt, hogy céljuk az orvosi adatok integrálása az iPhone-okba, de ez egyelőre béta fázisban van, csak néhány kórház használja a rendszerüket, de a céljuk, hogy ezt a teljes amerikai egészségügyi rendszerre kiterjesszék."

Garantált az egészségügyi adatok ellopása.

Aki még mindig úgy gondolja, hogy az egész életét jó ötlet egy Iphone bízni annak itt egy friss hír:

Egyetlen karakterrel kiüthető kb. az összes Apple termék.

"Az inkriminált bugnak köszönhetően a macOS, az iOS, de még az Apple TV-t működtető tvOS, valamint a Watch-on futó watchOS által futtatott programok is összeomlaszthatók voltak - mindössze egyetlen karakter segítségével."

Ugye milyen jó ötletnek hangzik rábízni az életedet egy ilyen megbízhatóan, hibamentesen működő csodára?

"A probléma azért volt különösen súlyos, mert ezek után a felhasználó hiába próbálta az érintett app-ot újra elindítani, az általában erre ismét összeomlott - sőt, mobil eszközökön még a nyitóképernyőt kezelő programot is magával rántotta."

Ennyit az újraindítjuk a rendszert és minden helyrejön dologról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5813689486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása