Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoftnál mindig van lejjebb

2018. február 22. - GABOR2

Ez a dolog eddig elkerülte a figyelmemet. Szerencsére a Win 10-et csak ritkán kell használnom, ahol én dönthetek ott nincs Windows 10 és nem is kényszerülök rá remélem soha.

Az egyik új "fejlesztésre" kaptam fel a fejem.

"Egészen hihetetlen módon a Windows 10 Pro for Workstation egy igazi nagyvállalati technológiával is gazdagodik majd: a Microsoft erre nem fogja távolról telepíteni az éppen aktuális játékokat. Jelenleg ez a "képesség" csak Enterprise licenc mellett érhető el, ezek a gépek mentesek attól, hogy a cég kénye-kedve szerint távolról telepítsen appokat, még a sima Pro sem mentes ettől. De a Workstation esetében a cég a konzumer appok és játékok helyett produktivitásra és nagyvállalati alkalmazásokra helyezi majd a hangsúlyt, így nem tolja a felhasználó arcába a Candy Crush Soda Sagát, helyette a Sway, a Code Writer és a Remote Desktop jöhet majd - arról nincs információ, hogy ezek telepítéséről is saját hatáskörben dönthet-e a felhasználó, vagy megkapja őket kérdezés nélkül."

A Windows 10-re eddig az akaratod ellenére telepített dolgokat a Microsoft?

Ez lenne a jövő? A cégek majd maguktól döntenek mi a kell a felhasználónak? Majd kielemzik az adataidat és megveszik neked előre?

Egy "elégedett" felhasználó kommentjéből tudjuk, hogy nem is ritka ez az önálló telepítgetés:

"Win 10 telepítése update-elése után az első kb. MINDEN UWP-s app gyalulása, MINDEN "csúsza" OFF állásba kapcsolása a gépházban ezután már egy kicsit használhatóbb. Egyre több az UWP-s app, játék bizbaz undorító. Az új fájlrendszer sem jön ReFS pedig nagyon harangozták hogy majd a winodws 10-el. Ez a rengeteg távoli játéktelepítés annyira bosszant, de az összes többi UWP-s app is, hogy inkább nem írom le.
Bőven elég lenne ha az ÁRUHÁZ app települne és akinek kell onnan bármi az felmegy és telepíti."

Ennek a storynak kicsit utánna jártam a külföldi sajtóban:

"Candy Crush is one of the most popular games out there, with millions of people playing this candy-addictive game every day. However, as surprising as this may be, there are Windows 10 users who don’t like the game, and hate it when they find it installed on their computers.

According to users’ reports, Windows 10 keeps installing Candy Crush even after they deleted the game:"

Vagyis hiába törted a gépedről, azt a Microsoft visszatelepítette.

A Microsoft már azt hiszi tényleg mindent megtehet. Talán ütősebb feedbackekre lenne szüksége, hogy megértse: nem.

A cikk amúgy segít végleg eltörölni ezt a játékot, de ahogy írják is a módszerre "update-elt" vagyis a Microsoft ha látja, hogy ez a módszer működik akkor majd talán adaptálódik hozzá, hogy ne működjön...

Úgy tűnik a cégek tényleg abba az irányba mennek, hogy eldöntik majd helyetted neked mi a jó. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6113690030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása