Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft fejleszt...

2018. február 22. - GABOR2

A szokásos, soha véget nem érő biztonsági pachekből most csak úgy laza 50 volt. Ez egyeseket úgy megnyugtat, hogy húh! mostmár biztonsában van a gépük; miközben jövő hónapban majd jön az újabb adag és a gépüket folyamatosan fel tudják törni.

De nem is ez most a lényeg, hanem az, hogy mennyire elégedettek a Windows 10 felhasználók. Nézzük meg pár kommentet:

"Köszönjük a frissítést az MS-nek. Külön köszönet hogy amióta felkerült a gépemre, azóta újra felkel random a sleepből, pl tegnapról mára virradóra hajnali 3kor. Event log iszonyat informatívan ennyit ír információ gyanánt: "The system has resumed from sleep." Error/warning nincs, energiagazdálkodáson átmentem újra és ki/bekapcsoltam az eszköz ébresztheti a gépet opciót egér/bill és hálókártyánál, régen ez megoldotta de most megint nem. Hajnali 3-kor lenyomtam vidáman a zümmögő gépet, de reggelre megint ment. Annyira király."

"Aki 1x-2x megégette magát az elmúlt 6 évben (2012-ben a win8-al kezdődött az igazi lejtmenet, win10 csak nagyobb sebességbe kapcsolt), az most már kivár 1-2 hetet is akár mire az újonc naív sysadmin-ok beszopják, és kiposztolják a tapasztalt hibákat."

"Szokásosan 2. 3. próbálkozás után sikerül feltelepítenie. Először megpróbálja, majd újraindítás után kiírja, hogy nem sikerült telepíteni. Ezáltal újra megpróbálja és 2. 3. próbálkozás után szerencsére kikerül a ciklusból."

Vannak akik nem elégednek meg azzal, hogy a komment szekcióban kifejezzék nem tetszésüket:

"1500 milliárdra perli egy férfi a Microsoft-ot a Windows 10 miatt"

" Frank Dickman ugyanis nem kevesebb, mint 6 milliárd dollár, azaz kb. 1500 milliárd forintnyi kártérítést követel a konszerntől, amiért szerinte a gépén eredetileg futó Windows 7-ről a Windows 10-re történő ingyenes frissítés után instabillá vált a masinája."

"A férfi csak akkor hajlandó az elképesztő összegű kártérítési igényétől elállni, ha a Microsoft biztosít részére egy "jó minőségű" Windows 7-et, hogy vissza tudja állítani gépét a korábbi rendszerre."

Most azt hagyjuk mennyire komoly ez az egész; inkább csak nézzük azt, hogy milyen elégedettek a felhasználók a Windows 10-zel. Ez egy segélykiáltásnak fogható fel ha túl szentimentálisak vagyunk.

Na és ti már várjátok a következő Win 10 verziót? Remélem nem. És sokan máris csalódtak akik igen.

"Még nem érkezett meg a Windows 10 soron következő, tavaszi frissítése, de már elindult az őszi nagy frissítés tesztje is, a Windows Insider nyilvános bétateszt-program keretében pedig már letölthető az első build, 17604-es számmal. Ez egyelőre gyakorlatilag semmilyen érdemi újdonságot nem tartalmaz a korábbi tesztverziókhoz képest, annak gyakorlatilag ekvivalens forkja, amely megágyaz a következő verzióknak."

Lássuk megint a sok elégedett felhasználói hozzászólást:

"Ez egy értelmetlen funkció. Ellenben láthatóan nem dolgoznak még azon, hogy ne úgy nézzen ki, mint a hányás. Annak is örülnék, hogy ha már az MS acchoz kötődik a W10, akkor be lehetne állítani, hogy ha egyszer testre szabom végre azt a trágya csempés start menüt, akkor ha másik géphez ülök, és beloggolok a saját ID-mal, akkor a már testre szabott start menü jöjjön fel, ne keljen minden új gépen egy órát azzal tölteni, hogy a szemetet törölgetem."

"Win 10 telepítése update-elése után az első kb. MINDEN UWP-s app gyalulása, MINDEN "csúsza" OFF állásba kapcsolása a gépházban ezután már egy kicsit használhatóbb. Egyre több az UWP-s app, játék bizbaz undorító. Az új fájlrendszer sem jön ReFS pedig nagyon harangozták hogy majd a winodws 10-el. Ez a rengeteg távoli játéktelepítés annyira bosszant, de az összes többi UWP-s app is, hogy inkább nem írom le.
Bőven elég lenne ha az ÁRUHÁZ app települne és akinek kell onnan bármi az felmegy és telepíti."

Itt van valami amivel egy külön cikkben érdemes foglalkozni.

"Mondjuk az Ultimate Performance-nek inkább lenne értelme pl. egy otthoni gépen, ahol beszaggat az aktuális játék, mint egy irodai környezetben... Nem teljesen érzem a funkció precíz célzottságát."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6213689922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása