Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Pénzügyi innovációk... ( és a felhő ereje )

2018. február 13. - GABOR2

Múlt héten megdölt pár rekord hála a pénzügyi informatikai innovációnak. Azért nincs minek örülni, mert abban segített az innováció, hogy minél nagyobb legyen a veszteség a tözsdén.

"Az elmúlt héten hatalmas eladói hullám söpört végig a világ tőzsdéin, amelyet elsősorban olyan tényezőkkel magyaráztak, mint a kötvénypiaci hozamok emelkedése, a historikusan is magas vállalati értékeltség, a profitrealizálások, a későn ébredők rossz beszállóinak zárása és az esés intenzitását felerősítő kereskedési robotok működése. Így a vezető részvénypiacok hiába kezdték nagyon jól 2018-at, nincs egy sem közöttük, amelyik pluszban lenne idén."

Még jó, hogy van jegybank különben jött volna egy újabb összeomlás...

Az innováció viszont nem is nálunk pörög a legjobban hanem... na hol? Ott ahol sokkal könnyebben tojhatnak az emberek jogaira. Ahol nincsenek hozzászokva, hogy vannak jogaik nyugati értelemben.

Persze mondanom se kell... csödöt mondott a dolog.

"Kijátszották a világ egyik legjobb azonosítási rendszerét, hatalmas összeg tűnt el"

A portfoliosok eléggé kihasználták a relativitás létét mikor ezt a címet adták, de nem ez a lényeg.

"Az indiai biometrikus azonosítási rendszer hibáit kihasználva eddig mintegy 200 ezer dollárt nyúltak le bűnözők az ország bankjaiból, a pénzintézetek ennek ellenére tovább erőltetik az Aadhaar névre keresztelt platform használatát"

Micsoda; ott is vannak idősebb vezetők akik abba nőttek fel, hogy minden informaitkai "újítást" üdvözölni kell és amikor csödött mond, mert mint minden ez is sebezhető, akkor nincs alternatív válaszuk? Pl. hogy fontos dolgokat nem kéne sebezhető rendszerekre bízni? Hát ott is ilyenek az emberek.

"Az indiai Aadhaar-program lényegében egy biometrikus és demográfiai adatbázis, melyben az indiaiak 99%-ának adatai megtalálhatók; az azonosításhoz egy 12 jegyű számsor is párosul."

Waó tök jó már megint a felhő ereje... el lehetett lopni az indiaiak 99%-ának biometrikus adatait. Egy darabig nem is kell újra betörni ezekért sehová.

"Eddig négy állami bank jelentett összesen hat olyan esetet, amikor az ügyfeleik Aadhaar-adatait használva csalók pénzt vettek ki tőlük. Az Allahabad Banktól, a Bank of Indiától, a Syndicate Banktól és az UCO Banktól eddig összesen 219,918 dollár tűnt el. Korábban magánkézben lévő bankok is jelentettek hasonló eseteket. Azt egyelőre nem tudni, hogy verik át a biometrikus azonosítási rendszert a csalók."

Nézzenek fel a youtubera van róluk "pár" video az utóbbi időben is...

"A hiányosságok ellenére a bankok folyamatosan erőltetik az ügyfeleik nyakába az Aadhaart, például több pénzintézet is van, amely a 12-jegyű azonosító nélkül már nem is engedi a számlanyitást, sőt van, ahol be is fagyasztják a korábban megnyitott számlákat." 

Ugye milyen klasszul mehet az innováció, ha az emberek jogaira lehet tojni. Mondjuk minden csak rosszabb lesz, dehát ez a fejlődés egyesek szerint.

"Sőt, bizonyos esetekben maguk a bankok is csalnak a rendszerrel. Az Airtel Payments Bank például 2,3 millió ügyfelének nyitott a beleegyezése nélkül számlát, az Aadhaar-adatait felhasználva."

És ezekre bízzák a pénzüket egyesek...

"A Tribuneban pár hónapja jelent meg egy cikk arról, hogy rengetek indiai Aadhaar-adatait árulják a WhatsAppon. A rendszer üzemeltetéséért felelős állami szervezet, az UIDAI az eset kivizsgálása helyett beperelte az újságírót."

Hozzá kell szokni a folyamatos infromatikai csődökhöz, ráadaásul a felhő erejének hála egész kontinens méretekben okozzák majd a kárt... viszont a vezetők nem ismernek más választ, úgyhogy marad a börtön a rossz hír vivőjének. Le kéne vár váltani az ilyen vezetőket a felhőt pedig mindenütt kukázni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2713663790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása