Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A jövő az lesz, hogy tudjuk, hogy mit fogsz csinálni 1 ( Big Data, felhő, szenzorok, mesterséges intelligencia )

2017. december 12. - GABOR2

Ki fogjuk találni mit fogsz csinálni. Begyűjtünk rólad minden elérhető információt és tudni fogjuk. 1000%. Ezt próbálják eladni nekünk és... természetesen a vállalkozóknak, hogy a reklámjuk tuti célba fog érni, úgyhogy indokult az a nem kicsi felár az eddigiekhez képest.

A politikusok is szeretnének hinni ebben, a társadalom mérnökök is, a techcégek... . Igen a Big Data és mostmár legalább annyira híres lett mersterséges intelligencia segítségével meg fogjuk tudni mondani mi lesz a jövő.

Hagy másoljak be ide egy cikknek álcázott marketing szöveget, ami pályázhatna az idei közhely-bullshit versenyen. Annyira szép, hogy muszály bemásolnom ide egyes részeit.

https://pcforum.hu/hirek/20104/idc-a-mesterseges-intelligencia-lesz-a-kovetkezo-technologiai-forradalom-kozeppontjaban

 "A mesterséges intelligencia (AI) a technológiai forradalom küszöbén áll, elterjedése alapvetően változtatja meg a társadalmat, a fejlesztések értéke e területen globálisan elérheti az 57, 6 milliárd dollárt 2021-ra az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat legfrissebb elemzése szerint."

Forradalom, alapvető változás, jóslás a pénzről check.

"A Huawei által támogatott jelentés szerint az AI algoritmusokat rövidesen az élet szinte minden területén alkalmazzák majd - a vásárlástól az önvezető autókon és a robotikán át az egészségügyi diagnosztikáig -, a mesterséges intelligencia szerepe pedig olyan alapvető lesz, mint a gőzgépé az ipari forradalomban. Az AI terjedésében kulcsszerepet játszó okostelefonok mindenki kezébe elviszik a technológiát, minthogy 2021-re a világ lakosságának 60 százaléka használ majd okostelefont."

Legkésőbb ennél az első mondattól nem érdemes semmit se komolyan venni, de oké menjünk tovább. AI, élet szinte minden területe, vásárlás, önvezető, mesterséges intelligencia, gőzgép, ipari forradalom, kulcsszerep, mindenki, újabb jóslás check.

"Az előrejelzés szerint 2017 végére a világ lakosságának fele fog okostelefont használni, és a következő 4 évben 8,1 milliárd okostelefont szállítanak le világszerte. Az okostelefonok globális elterjedésének növekedése magával hozza a mesterséges intelligencia széleskörű elterjedését és felhasználását is. Eközben az okostelefonok intelligens készülékekké válnak, amelyek megjósolják majd a felhasználó következő lépését, és cselekedni is fognak helyette."

Na ácsi, mia ... Helyettem fog cselekedni, mint pl. a beleegyezésem nélkül fog pénzeket leemelni a kártyámról? Kösz nem kell. Amúgy, jóslás, globális, mesterséges intelligencia, széleskörű elterjedés, magával hozza check.

"Az IDC szerint az okostelefon iparág jövője a "mobil" mesterséges intelligencián múlik, azaz azon, hogy a felhő és a készülékek mesterséges intelligenciája (cloud AI és on-device AI) megfelelően tud-e együttműködni. Az AI által használt óriási, strukturálatlan adathalmaz feldolgozása jelenti ugyanis a fejlesztések legnagyobb nehézségét, az adatok megfelelő értelmezéséhez elengedhetetlen a felhő technológiája."

Iparág jövője, mesterséges intelligencia, felhő, cloud, AI, ezek együttműködése, óriási adathalmaz check.

"A felhő ereje tanítja majd a hatalmas mennyiségű strukturálatlan adatokat kezelő AI algoritmusokat; a készülékekbe épített AI chipkészlet pedig biztosítja a készülék számára, hogy alkalmazza azt, amit az AI algoritmus megtanult. A felhő technológia segítségével a készülékek megtanulják a szükséges funkciókat, és képessé válnak értelmezni az általuk feldolgozott komplex adatokat - összegzi az elemzés."

A felhő ereje... ó igen ezt már ismerjük, a felhő ereje az, hogy hogyan lehet akár kontinensnyi ember bizalmas adatát ellopni akár csak egyetlen akcióval. Hogyan lehetne a Nyugat teljes üzleti titkát ellopni, ha mindenki a felhőben tartana mindent.

Szóval... felhő ereje, hatalmas mennyiségű strukturálatlan adat, AI, algoritmusok, chipkészlet

Oké nem birom tovább, mérgezést kaptam; pedig még volna tovább pl. Deep Learning. Én ezt a cikket nevezem az idei marketing-bullshit díjra mert szinte minden benne volt. Tanulnak a kínaiak. Csak azt nem találtam benne, hogy ez lesz az elkerülhetetlen jövő és hogy bár vannak problémák ez megkerülhetetlen. Volt egy mondat ami már félig ez volt, de csak félig, dehát semmi sem lehet tökéletes, majd a legközelebb belerakják.

Csakhogy van itt néhány probléma amiről nem esett szó... hisz ez az egész csak marketing anyag.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2313481199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2017.12.14. 11:45:20

@blöff: Gyönyörű csillogó-villogó felszín. Ami mögött a biztonság teljes hiánya lapul. Szép honlap.
süti beállítások módosítása