Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Nyugodtan bízd a pénzed sebezhető rendszerekre...

2017. október 03. - GABOR2

Miközben a csapból is az folyik, hogy fizess egyre inkább digitális módszerekkel, a banki hálózatok egyre jobban kompromittálódnak.

"Egy friss kutatás szerint az automatákat érő támadások minősége javul, mennyisége növekszik, és mind gyakoribb a hálózaton keresztüli manipuláció."

"A legfontosabb megállapítások arra vonatkoznak, hogy míg korábban a kártékony kódok bejuttatásához fizikailag is hozzá kellett férni az ATM-hez, mára már sokkal kifinomultabbak a támadások, egyre gyakoribbak a hálózaton keresztüli behatolási kísérletek: a támadók a banki rendszereket veszik célba, hogy aztán belülről tevékenykedjenek, sok más illegális tevékenység mellett pl. kompromittálják az ATM-eket.

 

Ó igen, a sokak által szuperbiztonságosnak tartott banki rendszerek se biztonságosak igazából. És ezekre akarják, hogy bizzunk egyre több mindent. "Mert ez a jövő". Az, hogy nem működik a dolog kit érdekel, modernnek kell tünni.

"Összességében azt állapítják meg, hogy mind a támadások minősége, mind mennyisége jelentős mértékben megnőtt, és hiába veszik fel velük a harcot a hatóságok, a bűnözői csoportok olyan jelentős erőforrásokkal és pénzügyi támogatással rendelkeznek, hogy mindig lépéselőnyben vannak. "

A jövő se kecsektet tehát semmi jóval. Itt is látszik, hogy nagyon rossz irány, hogy olyan fontos dolgokat bízunk a számítástechnikára aminek nem tud megfelelni, de annyira be van már ivódva egyes emberekbe, hogy "ez lesz a jövő", hogy hiába mond folyamatosan csődött a dolog egyszerűen nem tudnak más megfelelő választ adni. És ha ez így megy sokáig abból hatalmas katasztrófa lesz. Amolyan hollywoodi filmekbe illő.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4612924063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása