Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Akasztják a hóhért ( Google, kvótázás )

2017. szeptember 19. - GABOR2

Nemrég történt, hogy a Google kirúgta az egyik alkalmazottját méghozzá azonnal, normális vizsgálat nélkül, mert megkérdőjelezett tudományos eredményekre hivatkozva néhány ideológiai dolgot, amit a Google is vall, most hogy már nincs szüksége a zsenikre. Nincs rá szüksége mert a pénzszerzés igazi rendszere kiépült és ez a reklámbevételeken alapszik, nem zseniális találmányokon, ezt pedig középszerű emberek is képesek működtetni.

A Google nagyon jó fiú akar lenni ezeknek a "haladó csoportoknak" a szemében. Talán azt hiszi ez majd megvédi őt. Ebben nagyon téved, tényleg azt hiszi nem veszik észre mekkora pénzeszsák? Ezek a csoportok nagy rohamot indítottak, hogy bevegyék ezeket a techcégeket (valahogy nem a bányákban akarnak pl. még több nőt látni) és ennek az egész nyomulásnak az egyik fontos aspektusa, hogy ezzel lehet pénzt keresni... nagyon-nagyon-nagyon sok pénzt igazi munka nélkül. Pereskedéssel...

http://hvg.hu/kkv/20170915_Nok_perelik_a_Googlet_mert_a_ferfiaknal_rosszabb_fizetest_kaptak

"Három volt női alkalmazott pert indított a Google óriáscég ellen, mert ugyanazért a munkáért a férfiakénál kevesebb bért kaptak."

"A Google ellen ugyan most indult az első ilyen vizsgálat, ám több más informatikai cégnél már voltak, illetve folyamatban vannak hátrányos megkülönböztetés miatti perek." 

"A Microsoft és a Twitter ellen most folyik a per, a processzorokat és telekommunikációs eszközöket gyártó kaliforniai Qualcomm pedig tavaly csaknem 20 millió dollárt fizetett ki kártérítésként az egyenlő munkáért egyenlő bért követelőknek."

Szép summa.

"Mindhárman egybehangzóan azt állítják: a vállalatnál általános gyakorlat a nők alulfizetettsége és az, hogy a női dolgozókat olyan beosztásokba helyezik, ahonnan nemigen van mód előléptetésre."

""A Google a maga területén a 21. század vezető innovátora, de a női munkatársak kezelését illetően még nem lépett be a 21. századba" – fogalmazott újságíróknak a három panaszos közös ügyvédje, Kelly Dermody."

Most jön a legaranyosabb rész. A védekezés. A Google-t érdekelte, hogy a korábban kirúgott alkalmazottja mivel védekezett? Nem. Ezek a csoportok arról híresek, hogy elfogadják a kifogásokat? Nem. Hát csak ugyanazt kapják amit adtak...

"A Google szóvivője, Gina Scigliano közleményben tagadta a vádakat, mert mint közölte, a felvétellel és előléptetéssel kapcsolatos döntéseket bizottság hozza meg, hosszas mérlegelés után."

Az a helyzet, hogy ezeknek a csoportoknak a szemében nincs mentség és bizony fizetned kell majd mint a katona tiszt. És teljesítened kell majd az egyre vadabb ötleteket és pénzügyi követeléseket.

A Google sok vérszívót elbír majd, de ez is egy erős lehúzó tényező lesz. Lesznek bizony majd emberek akik csak azért akarnak odamenni kvótákat használva, hogy majd később szétpereljék.

Vajon ezek a nők csak kvóták miatt kerültek a céghez? És ha igaz, hogy a nőket általában alul fizetik a Googlenél, de a Google nem ezért, hanem a kisebb teljesítmény miatt fizet kevesebbet akkor... az ideológia a gyakorlatban nem működik. Pedig mennyi cikk jelent meg, ami szerint kiderült, a nők szinte mindenhez jobban értenek mint a férfiak. Akkor most, hogy a gyakorlat azt mutatja, hogy mégsem... a valóságnak megfelelően lesz korrekció a cégnél?

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1512878428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása