Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy nem gyönyörű jövőkép

2017. szeptember 05. - GABOR2

A techcégek marketingesei szeretik megmondani nekünk, hogy mi lesz a jövő, ráadásul elkerülhetetlenül. Természetesen az ő termékük. Az se számít, hogy mindenki sikítófrászt kap az ötlettől. Van amikor nem marketingesek jósólják meg nekünk hogy mi lesz a jövő. Vannak hivatásos jövőkutatók akik elmondják, hogy borzalmas lesz, de ők ilyen semleges álláspontból szemlélik az egészet. Aztán vannak az olyan emberek akiknek az a munkájuk, hogy valóban kezdjenek valamit az adott üggyel, nos ők a jövőt amit a techcégek megálmodtak borzalmasnak látják. Egy valami viszont közös az összes jóslatban. Be fog következni a techcégek álma. Szóval hiába tudjuk, hogy a meghackelt okosautó megöli majd a családot, meg fogjuk venni és kész. Hiába tudjuk, hogy nem okos ötlet atomerőművet interneten át vezérelni megtesszük akkor is. És a többi; hiába tudjuk, hogy hatalmas károkat okozunk magunknak, megtesszük, szóval lesz Ipar 4.0 netre kötött gyárral mégha a hackerek csödbe is viszik a cégeket olyan nagy károkat okoznak, az állam is ott intéz mindent, pedig simán kompromitálják az eddig nagyon fontosnak tartott dolgokat. Egyszerűen mindenki mindent sutbadob csak azért hogy a techcégek álmait valóra váltsa, még az se számít ha belehal. És természetesen a techcégek virágozni fognak, hiába lesz folyamatosan valami súlyos katasztrófa az emberek zombiként az ő termékeiket akarják majd és nem mondják azt, hogy akkor én inkább az olyan autót veszem ami nem hackelhető; már meghaltak többen előttem miért kockáztassak?! Nem, ilyet nem mondanak majd az emberek. Az emberek miután meghalt mondjuk a gyerekük vesznek egy új autót és minden megy tovább. Majd csinálnak egy új gyereket.

Na most jöjjön a jóslat az EU terrorizmus elleni küzdelem koordinátorától.

"50 ezer radikális iszlamista lehet Európában, öt éven belül új fajta támadások jöhetnek."

"Azt mondta, ki kell választani a legveszélyesebbeket, akiket állandó megfigyelés alatt kell tartani. Arra is figyelmeztetett, az Iszlám Állam öt éven belül cyber-támadást intézhet atomerőművek vagy légiirányító-rendszerek ellen, orosz hackerek lefizetésével."

Ez persze nem akadályozhatja meg a "jövőt". Az atomerőmű az interneten lesz és ha felrobban... hát ez van; majd egyszer elmúlik a sugárzás. Ha mérlegelni kell a kényelmet és a biztonságot, nyer a kényelem, hiszen csak egy atomerőműről van szó, ez nem állíthatja meg a jövőt. A repülőgép meg olyan, ha lezuhan lehet majd újat gyártani, ami növeli a GDP-t és majd az újba lesz biztonsági folt az adott problémára. Aztán majd lezuhan egy újra, majd utólag arra is lesz egy folt, hogy mindenki megnyugodjon. És ez így fog menni végtelenségig, mert az nem lehet, hogy ne legyen netrekötve az irányításuk. Ugyanígy az ipari dolgokkal is, a cégek majd végtelen mennyiségű kárt el fognak viselni inkább minthogy azt mondják: Nem rakom fel netre a cuccot, nem éri meg.

Szóval látszik, hogy új emberek kellenek akik meg tudják adni a logikus választ, mert a mostaniak beragadtak a problémába és végtelenségig ismételnék a hiábás választ, mégha szerintük is ez nem jó.

Az atomerőművek fő rendszerei még természetesen nincsenek interneten, de egyéb dolgaik igen és be lehet jutattni így egy pendrive-val valamit. Reméljük előbb jön el a józanság kora, minthogy az atomerőművetet is elérje az "Új Ipari Forradalom".

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8012804972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2017.09.05. 14:01:23

Az idézet a hvg.hu-ról van ha valaki nagyon akarja tudni.
süti beállítások módosítása