Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az ideáktól egyre távolabb a realitás

2017. szeptember 05. - GABOR2

Ugye még emlékszel arra amikor arról volt szó, hogy az internet majd milyen csodálatos világot teremt. Mindenhova eljut majd a tudás és mi leszünk a legbölcsebb és legnagyobb jólétben élő generáció. Nos... az internet királya nem a nagy bölcsek mondásait tartalmazó videók hanem a macskásak; nem a nyugat értékeit viszi mindenhova hanem segít terroristákat képezni és nem a szólásszabadság és az ötletek akadálynélküli közlője, hanem egyre jobban ideológiáké és a más vélemények szépen törölve lesznek. Természetesen a méretek miatt ezt algoritmusoknak, mostanában már úgynevezett mesterséges intelligenciának kell végeznie. A dolog nem tökéletes, ez a történet erre példa.

https://pcforum.hu/hirek/19834/kitiltotta-a-twitter-mert-agyoncsapott-egy-szunyogot

Kitiltottak egy japán felhasználót mert megosztotta, hogy agyoncsapott egy szúnyogot.

"Ennek oka vélhetően az volt, hogy a szolgáltatás a visszaéléseket figyelő automatizmusai a vérszívó halálát kívánó üzenetet a házirendbe ütköző fenyegetésként értékelték, és ezért letiltották az érintett felhasználó fiókját."

"Szerencsére némi magyarázkodás után az illetőnek sikerült visszanyernie hozzáférést fiókjához, annak ellenére is, hogy egyébként a gyötrő szúnyogot is agyoncsapta."

"Az eset "jól szemlélteti, hogy... az emberiségre jelenleg nem a mesterséges intelligenciák, hanem a mesterséges butaságok, azaz, a mesterségesen intelligensnek mondott, de valójában rendkívül egyszerű automatizmusok jelentik a legnagyobb fenyegetést."

A nagy techcégek magukévá tettek néhány ideológiát. Ez téged is egyre jobban fog érinteni. Azért, mert egyre jobban akarják, hogy függjél tőlük, aztán ha nem követed az ideológiát megy a bünti. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3612804930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása