Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Csak a szokásos történet egy okostelefon appal

2017. augusztus 29. - GABOR2

Gondolom ezerszer mondták már neked, hogy olyat sohase tenne egy cég mert ha igen akkor senkinek se kéne a terméke. Aztán sorra derültek ki dolgok... mégis megteszik a cégek. És erre nem kaptak egyből kemény választ. És a techcégek azt gondolják, hogy végülis következmények nélkül megtehetik, hogy visszaélnek a felhasználó privát adataival. Akik olvasták az elmúlt évek történeteit, azoknak már egyáltalán nem furcsa, hogy ilyen történetek vannak. Sőt már előre várják. Például amikor a Windows 10 kijött már rengetegen gondolták, hogy tök mindeegy mit állitagnak be a csúszkákkal mégis küldözgetni fogja a Windows róla az adatokat. És így is lett. Ez ma már teljesen mindennapos; tök mindegy miket állígatsz be akkor is küldik ki rólad az infókat.

A mostani eset is erről szól.

https://www.hwsw.hu/hirek/57700/accuweather-reveal-mobile-lokacio-gps-adatvedelem.html

"Engedély nélkül is követte az AccuWeather a felhasználókat"

"Kiderült, hogy az AccuWeather a felhasználók tartózkodási helyét követte monetizációs célokkal a Reveal Mobile-on keresztül. A helyadatokat akkor is beazonosították Wi-Fi-n keresztül, ha a felhasználó nem engedélyezte a követést."

 "A helyzet azért is kiemelkedően fontos, mivel a cég időjárás-jelentő alkalmazása az egyik legnépszerűbb alkalmazás az App Store-ban, több millió letöltéssel és eddig nagyrészt pozitív értékelésekkel. "

Szóval nemcsak egy kis szinte senki által nem használt app.

"A tartózkodása megfigyelése a felhasználó engedélye nélkül Wi-Fi segítségével azonban már problémásnak tűnik minden szempontból. Ráadásul a cég ügyvezető igazgatója, David Mitchell első nyilatkozatában említette a ZDnetnek, hogy az adatokat lényegében hirdetési célokra használnák, ami viszont már kifejezetten nem szerepel a felhasználók által elfogadott irányelvek között."

"Ezt követően az AccuWeather és a Reveal Mobile közös sajtóközleménye már ködösített, amellyel kapcsolatban a Daring Fireball részletesen elmagyarázza, hogy miért számít (szinte) minden mondata csúsztatásnak." 

Természetesen amikor kiderül az igazság megy a terelés ezerrel ahogy már megszokhattuk.

A cikk jó hosszú; arról van benne szó, hogy hogyan használják fel hirdesére a rólad való infót, de természetesen a te érdekedben...

Az egyik hozzászóló bejegyzéséből idézek mert jól látja a dolgokat:

" "A jövőben az AccuWeather azt tervezi, hogy a Reveal Mobile-on keresztül 
az adatokat a közönség szegmentálására és elemzésére veszi igénybe, hogy
kontextuálisan még relevánsabb legyen, továbbá segítséget tudjon 
nyújtani a felhasználóknak és a hirdetőknek."

Ööööö... időjárás előrejelzésre való a program. Ez a kontextus. Ehhez semmi többet nem kell tudnia rólam, hogy még kontextuálisan relevánsabb legyen. Adjon pontos előrejelzést, ezzel tud relevánsabb lenni a témában.
Ezt a mellébeszélést..."

Csak egyszer kell majd egy diktátornak hatalomra jutni a megfelelő helyen és olyan kontrollt nyer az emberek felett, mint még eddig senki. Persze mivel a hatalma a sérülékeny digitális államon alapul könnyű lenne majd megdönteni ezt az államot a jelen állás szerint.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8412787766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása