Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A legendás befektető háborútól tart... de nem olyantól

2017. augusztus 22. - GABOR2

"Legutóbbi interjújában azonban a legendás befektető nem a részvénypiacokról, hanem a geopolitikai kockázatokról beszélt, szerinte egy háború kirobbanása elkerülhetetlen, azonban ezt nem tankokkal és rakétákkal, hanem sokkal inkább virtuális fegyverekkel fogják megvívni, így ha nem akarjuk elveszíteni a vagyonunkat, akkor épp itt az ideje, hogy felkészüljünk erre az eshetőségre is." 

"Marc Faber szerint arra meglehetősen kicsi az esély, hogy bárki lerohanja Kínát, vagy az Egyesült Államokat, az viszont reális veszély, hogy olyan kibertámadás áldozatává válunk, amely akár az egész amerikai áramellátást is veszélyeztetheti.A szakember szerint amennyiben ez a forgatókönyv lép életbe, a fizikai arany egy helyettesíthetetlen csereeszköze lesz a gazdaságnak, így nem árt, ha még időben rendesen bespájzolunk belőle."

"Képzeljük csak el, ha valaki képes lesz arra, hogy lekapcsolja a világítást, az áramellátást, vagy az internetet mondjuk New Yorkban. Manapság egyre többen úgy tekintenek a Bitcoinra, mint a digitális aranyra a decentralizáltság, és az aranyhoz hasonló tulajdonságai miatt, azonban ha ez forgatókönyv lép életbe, akkor az emberek valami fizikai eszközt keresnek majd csereeszközként, ami egyértelműen az arany lenne."

"A legendás befektető szerint a Fed monitáris lazítása csak a felső 0,01 százaléknak kedvezett, míg az átlagos amerikaiak csak szenvednek miatta: 

Az amerikaiak 50 százalékának egyáltalán nincsen vagyona. Ők nem profitálnak a pénznyomtatásból. Sőt, ők hátrányba kerülnek, mivel a megélhetési költségek folyamatosan emelkednek, jóval nagyobb mértékben, mint az a fogyasztói árindex (az infláció jelzésére szolgáló indexszám) alapján indokolt lenne."
Nos ez a veszély elkerülhető lenne abszolút... egyszerűen ne legyenek lekapcsolhatók interneten keresztül. Fel kéne fogni, hogy az informatikai rendszerek állandóan sebezhetők, így bizonyos fontos dolgokat nem kéne rábízni, mert csak idő kérdése, hogy nagyon megszívjuk.
A második rész, meg a techcégeknek (is) adot ingyen pénzre reflektál. Hiba volt. Csak arra jó, hogy mesterségesen emeljék a részvényárfolyamot, attól függetlenül, hogy a cég valóban sikeres-e. Eredetileg az volt a duma, hogy majd teremtenek új munkahelyeket, de inkább azon törik a fejüket, hogy robotokra váltsanak le akit csak bírnak.
http://www.portfolio.hu/vallalatok/megjosolta_az_egyik_legsulyosabb_valsagot_most_haborura_szamit.2.259923.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3412771660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2017.08.22. 12:29:18

Valamiért nem lehetett szerkeszteni ezt a bejegyzét... Az alsó részt pl. tagoltam, de mindent egybe rakott.
süti beállítások módosítása