Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az amerikai techszektor nem is igazán ragyogó

2017. augusztus 08. - GABOR2

Az amerikai techszektor kihívásokkal néz szembe. Rossz trendek, rossz döntések, hibás megoldások a problémájukra, ideológiák realitás helyett, kihívások teljesen rossz kezelése... most nem ezekről lesz szó.

Egyrészről arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy hála a csodás internetnek nevezett találmánynak rengeteg tudást lopnak ki Nyugatról, hogy aztán a fejlesztési költségeket megspórolva ők is kiálljanak a piacra olcsóbban ugyanazt kínálva. Aztán így persze a versenyt hosszútávon nem fogják bírni majd a techcégek sem.

 "A kínai technológiai szektor simán lenyomja az amerikait"

"Bár az amerikai technológiai szektor részvénypiaci ralija 2017 egyik legnagyobb sztorijának számít, az USA vállalatainak teljesítménye növekedési szempontból sehol nincs a kínai versenytársakhoz képest."

"A kínai technológiai cégek olyan masszív éves alapú növekedéseket produkálnak, hogy egyes esetekben dupla akkora hozamról számolnak be, mint az amerikai társaik – írja a MarketWatch."

Ez sohasem sikerülne masszív kémkedés nélkül, a kínaiak rengeteget lopnak Nyugatról. Ezért se kéne fontos dolgokat netre kötni.

Most pedig jön egy nagyon fontos rész. Ezen sokan csak átsiklanak:

"Ráadásul itt nem csak a részvényekről van szó, amelyek önmagukban nem feltétlenül tükrözik egy társaság valódi teljesítményét. Ha ugyanis megnézzük, milyen bevétel-növekedéseket hoznak össze a kínai cégek, akkor is igen látványos a különbség."

"A FactSet adatai szerinta KraneShares alap vállalatainak átlagos bevétel-növekedése 37,17 százalékos volt,ami több mint háromszoros a Technology Select Sector SPDR alap cégeinek 10,18 százalékos növekedéséhez képest."

Az amerikai techcégek közül sok ma már fél-kommunista alapon működik. A részvényeik értéke azért nem mutatja a teljesítményüket mert pl. az amerikai jegybank szerepét betöltő FED közvetlenül vásárolja a részvényeiket és a kötvényeiket "Quantitative easing", vagy a "Large Scale Assets Purchases" keretében. Ezeket a pénzeket sokszor nem kéri vissza a jegybank. Szóval a cég egy csomó rossz döntést hozhat akkor is pénzhez jut. A Microsoft erre az egyik legjobb példa, hiába a sok kudarc mostanában. Apple is rengeteg pénzhez jut így. De kisebb cégek is pl. a Tesla. Különben amúgy valójában pl. a Tesla erősen bóvli kategóriába tartozna. 

http://www.portfolio.hu/vallalatok/erosen_bovli_a_tesla.3.258827.html

http://www.portfolio.hu/vallalatok/az_egyetlen_dolog_ami_renduletlenul_termeli_a_teslanak_a_penzt.3.258899.html

"A bóvlikötvény kibocsátásának bejelentését követően a Standard & Poor's hitelminősítő intézet megerősítette a Tesla "B mínusz" adósbesorolását negatív kilátással, vagyis továbbra sem ajánlják befektetésre a vállalat kötvényeit, azok a bóvli kategóriában vannak."

Szóval a kínai cégek így is még ezzel a mesterséges előnnyel is magasan verik az amerikaikat és a valódi teljesítményük háromszor erősebb... 

És ugye az állandó téma, hogy mikor lesz ennek az ingyen pénz világnak vége és hogyan. Az amerikai techszektornál egy nagy pukkanás és leeresztés lenne. És gyorsan abba kéne hagyni a veszteséges projekteket, mert nem lehet finanszírozni ingyen pénzzel.

Az amerikai techcégek vesztésre állnak és a rossz helyzetet még el is leplezi a kapott ingyen pénz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9012728492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása