Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A legalkalmasabb ember keresése helyett kvóták

2017. augusztus 08. - GABOR2

A techszektor mostanában az egyik legnagyobb célpontja a kvóta kívánoknak. Nem is csoda... sok lóvé. 

A lehető legjobb időpontra választották meg a támadást, mert egyre több techcég válik közművessé úgymond, vagyis többé nem kellenek kreatív emberek a techcégeknek. Ami van azt kell üzemeltetni és az termeli a pénzt újra és újra. Felhőbe tárolják az adatokat, ezért kérünk minden hónapban lóvét, látjuk, hogy miket csinál a gépén; eladjuk reklámcégeknek, reklámokat nyomunk le a torkán stb.. Ehhez nem kellenek zsenik.

A Google most pl. kapásból kirúgta egy mérnökét: http://www.origo.hu/gazdasag/20170808-james-damore-es-a-szexizmus-a-szilicium-volgyben.html

"James Damore, aki mellesleg egy Harvardon végzett rendszerbiológus, egy cégen belüli jegyzetben azzal érvelt, hogy részben biológiai oka van annak, hogy kevés nő dolgozik a számítástechnikai iparban, és hogy kevesen jutnak el a vezetői szintre."

A férfiak és a nők preferenciáinak és képességeinek eloszlása részben biológiai okok miatt eltér.”

"Az írás részletesen érvel amellett, hogy nem a diszkrimináció áll a nők alacsony létszáma mögött a szektorban, és nem szabad feltételeznünk, hogy a nemek közötti egyenlőtlenségek szexizmust jelentenek.”

"Damore azt is írta, hogy ugyan a Google baloldali beállítottsága egy politikailag korrekt monokultúrát hozott létre,de éppen emiatt nem lehet őszintén beszélni a nemi különbségekről.Szerinte emiatt az újonnan felvett női alkalmazottak számára tartott oktatások félrevezetőek is lehetnek."

"A hírre reagálva a Google anyavállalata, az Alphabet azonnal kirúgta a férfit."

Micsoda nyitott emberek, meghallgatják a másik álláspontját.

Van másik cikk is ami ezzel foglalkozik:

http://www.origo.hu/gazdasag/20170724-szexizmus-a-technologia-cegek-vilagaban.html

"Egyre több technológiai vállalat törekszik a nemi alapú megkülönböztetés elkerülésére, és míg a nagy cégek élen járnak ebben, addig a friss start-upok még mindig a régi rendszerben gondolkodnak."

Vagyis basszús már azt akarják, hogy a kis startupok is kvóta szerint nyomuljanak. Csakhogy a startupok legalábbis sztereótipia szerint úgy jönnek létre, hogy kijönnek az egyetemről a friss diplomások, akik egyben talán barátok is és van egy világmegváltó ötletük. És nem arra figyeltek, hogy 50-50%-ban legyenek női barátaik, hanem akikkel volt közös érdeklődés meg ilyesmi azokkal lettek barátok. Hogy a fenébe gondolhatják, hogy ide kvótát eröltessenek?

"Blake Irving négy éve vezeti a webes domain regisztrálási és felhő alapú szolgáltatásokat nyújtó..."

"Mióta Irving átvette a vezetést, megduplázta a női dolgozók számát, ami korábban épphogy elérte a cég létszámának negyedét."

Tessék itt a példa. Egy felhős cégnek nem kellenek kreatív emberek, egy felhős cégnek karbantartók kellenek.

Ilyen is van a cikkben:

"Guzy szerint a Szilícium-völgy sokat tanulhatna Ázsiától, ahol a nőknek sokkal több lehetőségük van, akár kockázati tőkebefektetőként, akár a technológiai vállalatoknál."

Pont a Googletól ment el egy női vezető, hogy a Yahoonál dolgozzon... hát nem volt sikertörténet.

Na mindegy, látszik hogy egyre inkább nem számít, hogy az ember tehetséges legyen. Ezt korábban nem tehették volna meg, mert csődbe ment volna a cég. Mostmár ebben az új korszakban, a kreativitás nélküli korszakban, már lehet megfelelni ideológiáknak. Sőt állítólag a nők a már teljesen kíépített dolgokat jobban üzemeltetik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7212728182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása