Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Már megint egy kis izelítő

2017. június 06. - GABOR2

Nemrég a British Airways globális számítástechnikai rendszerében volt nagy gubanc. Hogy miért? Hát állítólag egy ember vétet hibát, de azért előtte mik voltak felsorolva mint lehetséges okok:

"Az összeomlás okáról egyelőre még nem tudni biztosat, először hackertámadásra gyanakodtak, majd azt közölték, hogy áramkimaradás miatt állt le a rendszer, legutóbb pedig azt jelentették be, hogy valószínűleg megsérült az utaslistát a csomagokkal összerendező program."

Szóval először hackertámadásra gondoltak, ami azért elég aggasztó mert arra enged következtetni, hogy a rendszer nyitott, hogy egy ilyen támadás lehetséges. Egyszer majd sor kerül erre is.

Másik érdekesség, hogy most is a probléma napokig tartott és azok akik azt szokták mondani, hogy redundancia van, meg hogy ha valami baj van akkor fél perc alatt megoldódik minden megint tévedtek. Ráadásul még azt se tudták, sokáig, hogy mi okozta a problémát, nemhogy fél perc alatt helyrehozzanak mindent. És az egész összeomlás egyetlen ember akciójára vezethető vissza. Ez is elgondolkodtató...

Ráadásul ez egy olyan cégnél történt mint a British Airways.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3412567393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása