Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kormánydöntés a digitális állam segítségével...

2016. augusztus 15. - GABOR2

Sokat írtam már arról, hogy a digitális állam teljes katasztrofához fog vezetni. Ahogy van a totális nukreális megsemmisítés, van kis nukreális háború cenárió is. És vannak akik azon gondolkoznak, hogy a digitális állam segítségével, hogy okozzanak kisebb katasztrofákat ahhoz, hogy jogosan, vagy nem jogosan kormányzó embereket eltávolítsanak a hatalomból. Ez sokkal túl mutat azon, hogy egyszerűen csak megzsarolják a politikusokat.

Na vágjunk bele... Viszont figyelmeztetek mindenkit, hogy a szöveg nagyon undorító, ugyanis teljesen közönyösen írnak arról, hogy hogyan varjanak kormányok nyakába dologokat amiket nem követtek el, sőt inkább jót akartak tenni az embereknek. Ártatlan emberi áldozatok sem számítanak.

A cikk:

https://www.engadget.com/2016/08/09/hack-governments-chris-rock-def-con-2016/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_digit_201608

Angol nyelvű de fordítom az érdekes részeket...(teljes pontosságra nem vállalok garanciát)


Chris Rock biztonsági szakértő előadása hangzott el.

 

"Rock's "How to Overthrow a Government" presentation at DefCon last week took attendees through the step-by-step process of taking over a country. At a security conference where talks are usually limited to exposing the vulnerabilities of things like cars, operating systems and gadgets, the subject was a bit more far-reaching. And while hilarious at times, it was a surprising eye-opener about how common hacking techniques combined with military know-how could help topple a regime."

"Rock a múlt heti "Hogyan buktassunk meg egy kormányt" előadásában a DefCon biztonsági konferencián lépésről lépésre vezette le a folyamtot. Ezeken a biztonsági konferenciákon általában csak autók, oprendszerek és kütyük sebezhetőségéről szoktak beszélni, de az előadó most messzebbre tekintett. És miközben olykor poénkodott, meglepett és felnyitotta a szemeket, hogy a katonai ismeretekkel kombinált közönséges hackertechnikák hogyan segíthetnek rezsimek megdöntésében."

"Rock laid out what could be accomplished with a few years' planning and a relatively small team. His presentation was a mixture of spycraft and hacking, with surprisingly few resources. First you need to collect intelligence. You can hire a firm for that. But Rock notes that the best information is what you collect on your own."

"Elmondta, mi érhető el pár év tervezéssel és egy relatív kis csapattal. Előadása a kémkedés és a hackelés keveréke volt, viszonylag kevés anyagi befektetéssel. Első lépés a hírszerzés, amire céget bérelhetünk fel. A legjobb információ viszont az, amit magunk gyűjtünk."

"Something like this also requires resources, which is another word for cash. And you're going to need a lot of it. The talk covered the possibility of hacking into government banks not only to help fund the operation (by siphoning money from people who fund terrorist organizations lulz), but to move money around to create a paper trail of corruption implicating the nation's leaders. Rock told attendees to keep it simple: Instead of using fancy zero-day attacks on the bank, he suggested paying a janitor a few thousand dollars to plug in a USB stick."

"Persze ehhez is források, azaz pénz kell. Jó sokra lesz szükséged. Kormányzati bankok meghackelésével nemcsak a művelet finanszírozható,(a terrosítákat finanszírozóktól lopnánk) hanem vezető politikusok korruptságáról is készíthetők dokumentumok. A bank meghackelése helyett azonban még jobb, ha belső embernek fizetünk néhány ezer dollárt, hogy vigyen be egy USB."

"As for how to use that money you've pilfered, Rock says you should hire protesters to highlight any corruption you find during your intelligence-gathering. He also suggests hiring people to dress up as policemen to attack the people calling for change. Nothing gets the masses on your side like a video of citizens being attacked by the police."

(Na itt már nincs erkölcsi gát mint a csak terroristákat finanszírozók lopunk pénzt dolognál...Amúgy is ja persze...)

"A lopott pénzből tiltakozókat bérelhetünk fel, hogy felhívják a figyelmet a hírszerzés közben felfedezett korrupciós információkra. Arra is felbérelhetünk személyeket, hogy öltözzenek rendőrnek, és támadják meg a változásért tiltakozókat. Semmi nem állít annyira az oldalunkra tömegeket, mint a rendőrök által megtámadott állampolgárokról készített videók."

Hányinger...

"It's also important to control the flow of information, which means hacking ISPs, government sites and the media. By controlling when a nation has internet access, you can manipulate not only its citizens, but also the world. No one's happy when they hear that a country is keeping its residents from expressing themselves."

"Az információáramlás ellenőrzése szintén fontos, vagyis meg kell hackelni az internetszolgáltatókat, kormányzati honlapokat és a médiát. Ha a nép rendelkezik internettel, nemcsak az adott ország polgárai, hanem az egész világ manipulálható. Senki sem örül, ha azt hallja, hogy egy ország nem engedi állampolgárai szabad véleménynyilvánítását."

Hányingér megint...

"Those online publishers and government sites can be used to plant stories about top-level corruption. If those articles are pulled down, to the average citizen it's further proof that the people in charge are trying to hide something. He also suggests planting articles in major outlets outside the country. Just be sure you have two sources for the publication. He liked to call them "unnamed government officials."

"Ezek az online médiák és a kormányzati oldalak remekül felhasználhatók a legfelsőbb szintű korrupcióról szóló történetek gyártására. Ha a történeteket eltüntetik, az átlagpolgár újabb bizonyítékát látja, hogy a vezetők el akarnak titkolni valamit. Rock vezető külföldi lapokat is javasol, jelenjenek meg azokban is cikkek. Mindenképpen legyen két forrásunk, akiket "meg nem nevezett kormányzati hivatalnokoknak" hív."


"Then it's time to take down the power grid. After finding out where the most important power grids are located, he realized that he couldn't hack into them. So he built a device with two saw blades and cordless drill that could be flown into a power station on a drone to cut the lines."

"Ekkor jön el az idő az energiahálózat lekapcsolására. Miután rájött, hol lokalizálhatók a legfontosabbak, meg is győződött: lehetetlen a hackelés. Speciálisan felszerelt drónnal viszont kivitelezhető.(itt rövidítettem.)"

"With the infrastructure, media, internet access and banks under his team's control, riling up a country's citizens is really just a matter of timing."

"Ha az infrastruktúrát, médiát, internethozzáférést és a bankokat ellenőrzés alatt tartjuk, csak idő kérdése az állampolgárok felhergelése."

"While this seems like a fun (but disturbing) proof of concept, the reality is that Rock's team of three was able to get full access to five of the Kuwait banks, its media and ISPs five years ago."

"Miközben mindez szórakoztatónak (és zavarónak) tűnik, Rock háromfős csapata öt éve a valóságban is teljesen hozzáfért öt kuvaiti bankhoz, az ország médiájához és az internetszolgáltatókhoz."

"Yet this same methodology could be used to initiate a coup, revolution or even steer the course of an election in nearly any country."

"Ugyanezzel a módszerrel szinte bármelyik országban elő lehet idézni puccsot, forradalmat, vagy befolyásolni a választásokat."

"So if you're thinking of taking down a country, you're going to need to do more than just throw a few denial-of-service attacks or leak some embarrassing emails."

"Szóval, ha azon vagyunk, hogy meg akarunk dönteni egy kormányt, nem elég néhány szolgálatmegtagadásos támadás vagy pár kellemetlen e-mail kiszivárogtatása."

A fickó még hangsúlyozta az idő faktort az előadásában, hogy ezeket elintézni idő kell.

Szóval a digitális államot el kell kerülni, merthogy tönkreteszi a társadalmat és elvezet egy hatalmas katasztrofához, amit mint láthatjuk kisebbek is megelőzhetnek. Egyes politikusok meg akik azon vannak, hogy kiépítsék őket nem is sejtik, hogy a saját sirjukat ássák.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3410411332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása