Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Technika ellenesség... Ugyan már.

2016. június 09. - GABOR2

Van egy olyan félreértés, hogy aki nem akarja a negatív technikai trendeket elfogadni az technika ellenes. Ez nem igaz... Ugyanis a cloud, netre kötött okosház és sok más dolog egyszerűen csak egy zsákutca amit ha elkerülünk a technikai fejlődés még folytatódhat egy alternatív, jobb úton. Meg attól még, hogy azt akarják az emberek, hogy a technikai eszközeik ne kémkedjenek utánuk, az nem jelenti azt, hogy akkor már nem is használnák szívesen. Sőt technikai jövő ellenesek azok inkább akik olyan dolgokat terjesztenének el amik durva összeomlást okoznak társadalmi szinten, ami után lehet, hogy teljes elfordulás lesz a technikától. Pl. legyen felhőbe mindenünk, amit majd egy háboú alkalmával tönkretesznek, vagy legyen digitális állam amit összeomlasztanak ennek az államnak az ellenségei (de addigis jókat kémked mindenki benne, még a "barát" is...), vagy ami még durvább... atomerőművet kössünk netre... gondolom ezt nem kell magyarázni miért lenne baj. Illetve úgy tűnik talán egyeseknek nem elég világos...

Akik ezeket a rossz dolgokat kerülnék igazából kijavítják a hibákat, amik megakaszitanák a fejlődést.

Szóval az újtechkor nemzedék nagyon is akarja a technikai fejlődést... egy másik, jobb úton. Ebbe beletartozik az is, hogy ne pazaroljuk az erőforrásokat el, meg tegyük tönkre a természetet. Ezeknek okai inkább a pénzhajhászás, a rossz gazdasági rendszer, mint a technika.

A technika eszköz... a baj az, hogy olyanok is használják ezeket az eszközöket akiknek a pénz az egyetlen igazán fontos szempont és emiatt rombolódik a természet. A pénz drogként hat és nem állnak meg...

Remélhetőleg a természetet nem csak úgy lehet megóvni, hogy elfordulunk a technikától. Szabályokat kéne hozni és betartatni azokat. Attól még lesz egy csomó más út pénzt szerezni. És ugyanúgy... attól, hogy a fogyasztók elutasítják pl. az okosfésűt még lesz egy csomó út arra, hogy kitalálj valami hasznos dolgot, hogy pénzt keres.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr218794218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása